Læsetip – microformats

James Simmons har skrevet om “Microformats vs. RDF: How Microformats Relate to the Semantic Web

Matt Mullenwegs firma Automattic har købt Gravatar. Gravatar (globally recognized avatar) er en webservice, hvor du får en 80×80 pixel avatar, som du kan bruge for at tilkende give dig for omverden på blogs, i kommentarfelter udover dit eget. Hvad har det så med microformats at gøre? Matt nævner i presseomtalen af købet

Allow Gravatar profile pages with Microformat support for things like XFN rel=”me” and hCard.

Det er nok ikke så underligt at XFN (XHTML Friends Network) bliver standard, da Matt sammen med Eric Meyer og Tantek Çelik i 2003 fandt på microformattet XFN som en simpel måde at beskrive relationer mellem blogs.

Hvis du er WordPress kørende så ser du under “Blogroll” at XFN er muligt at benytte , når du tilføjer et link til din blogroll. Der er forskellige mulligheder for at beskrive den blog du linker til, fx er den linkede blog fra en “Ven, bekendt, familie, kollega, dig osv.”

WordPress funktionen med XFN

2 tanker om "Læsetip – microformats"

 1. Nu hvor jeg sidder og tænker over det, så kunne det være rart hvis man udvidede XFN til at kunne beskrive relationer mellem andet end privatpersoner.
  Tag fx virksomheder… det kunne være fedt at kunne beskrive partnere, kunder, datterselskaber osv.

 2. @Mads
  måske der kommer sådanne muligheder. Kritikken af XFN går på at hvorfor er der ingen fjende “enemy” mulighed, samt at hvad er en ven/bekendt.
  tilhængere af XFN forsvarer sig med at hvis blogger NN siger at XX fra blog ZZ er hans/hendes ven så må vi som udgangspunkt tro på NN. Samt at i den virkelige verden så lyver nogle folk også om at de kender bestemte personer – (fx kun hørt dem tale til en konference) – så hvorfor skulle disse sociale mekanismer ikke også finde ad sted på nettet i XFN beskrivelser.
  Microformats tilhængerne siger også at microformats ikke løser disse problemer på nogen som helst måde. Du kan stadigvæk i fx rel-tag spamme løs af emneord som et indlæg ikke handler om. Bortset fra at andre bloggere på et tidspunkt finder NN utroværdig –
  Jeg så et dansk eksempel i forbindelse med kritikken af bloggere der havde indsat Burma billedet som support – vedkommende der skrev kritisk tilføjede så sex i sine tags – Der falder min troværdig overfor vedkommende, intet i mod kritiske indlæg, men at begynde at spam tagge uden for emnet – O point herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *