Lidt microformats læsestof

Brian Suda har skrevet en god artikel om “Portable Social Networks: Take Your Friends with You

Did you know that 98.6% of the world’s population is on Facebook? It’s not true, of course, but journalists would have you believe it! Two years ago they were saying the same thing about the growth of MySpace. But in two years’ time, once you’ve tired of Facebook and your friends are urging you to join another new site, will you really want to start from scratch? Do you really want to form all those relationships again? The information is already there; why can’t you transfer it across?

Well, you can! This is where portable social networks come in.

I artiklen kommer han ind på OpenID og i den forbindelse med at flytte rundt mellem de forskellige sociale netværk og tage sine venner med, så findes der allerede et microformats, hvor med du kan beskrive relationerne til dine venner via en URL. Det er med microformattet XFN (XHTML Friends Network). Mange af de tanker og beskrivelser Brian Suda kommer med, er også noget som indgår i prospektet/udkastet til opbygningen af Kbh.dk (går officielt live forår 2008)

Tantek Çelik har skrevet en artikel om hCard og OpenID. Der er det problem med hCard at der pt. ingen måde er at beskrive hvilket køn dit hCard tilhører (male/female/other/Not Applicable). Da man ofte skal angive hvilket køn man tilhører ved tilmelding til et socialt netværk, så ville det også være smart at dit OpenId med hCard angivelse også automatisk vil trække disse oplysninger ind ved tilmeldning (OpenId login) hos det nye sociale netværk du beslutter dig for at hænge lidt ud hos. Det bliver spændende at se hvilken løsning på dette problem, de hos hCard gruppen hos microformats.org finder frem til.

2 tanker om "Lidt microformats læsestof"

  1. Pingback: poso.dk - om portable sociale netværk » Poso links for November 26th

  2. hi!,I really like your writing very much! share we be in
    contact more about your post on AOL? I require an expert on this area to resolve my
    problem. May be that’s you! Taking a look ahead to see you.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *