Lagkagesjov med Google Chart API

Kort fortalt går Googles nye værktøj med Google Chart API ud på, at du laver en lang og kompleks URL. Denne URL indeholder nogle statistiske data og parametre (farver, diagramtype, størrelse o.s.v.), du ønsker at visualisere i et diagram. Dernæst indsættes denne URL i “img” elementet (attributeværdi under src=””) i din HTML kode. Når en bruger kalder dit HTML dokument, så sender Google Chart API et png billede til vedkommendes browser.

Jeg har lavet en demo med et lagkage diagram med befolkningstallene i de 5 regioner i Danmark.

Du kan på min demoside i din browser under vis “Sidens kildekode” se hvordan URL’en er opbygget. Anden version af lagkagediagrammet viser det i en 3D lignende form.

Google Chart API har andre typer diagrammer end lige i lagkagestil. Det er ikke for almindelige dødelige at lave diagrammer på denne måde via en meget kompleks URL. Bemærk, at æ indgår i ordet Sjælland, det kræver så, at man opmærker æ med %C3%A6 i URL’en. Ellers vil Google Chart API ikke returnere æ ordentligt i dit diagram. På samme vis skal Æ,ø,Ø,å og Å opmærkes med special kode. Et godt værktøj til at finde disse koder vil jeg helt klart anbefale Richard Ishidas “Unicode Code Converter v6“.

Hvis Google Chart API skal nå ud til en bredere kreds, så skal der helt klart laves en Google Chart API generator. Indtast nogle værdier (måske import fra regneark) og parametre i en webform og klik på “ok”. Dernæst dannes en HTML kode, der kan “Kopier” og “Sæt ind”

Vil du vide mere om det nye værktøj fra Google.

2 tanker om "Lagkagesjov med Google Chart API"

  1. Pingback: microformats.dk » Google Chart API generatorer på markedet

  2. Pingback: microformats.dk » Google Chart API for blinde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *