Yahoo kører videre ad microformats sporet med fuld fart

Yahoo har til deres europæiske shoppingsøgemaskine Kelkoo sat næsten 27 millioner hListing microformats på produkterne. 6500 sælgerne af alle disse produkter på Kelkoo er mærket op med hCard.

Yahoo har som en af de få store aktører altid været åbne overfor microformat. De startede med Upcoming.org i 2006. Flere hundrede tusinde begivenheder blev efter sigende på 2 timer opmærket med hCalendar.

I Danmark har ingen større online medier kastet sig over noget med microformats, Stefan nævner godt nok at DR Betalab leger lidt med microformattet (hReview) microformattet. Det skulle være under musikanmeldelser. Jeg surfede rundt med FireFox og Operator plugin for at se det. Jeg fandt intet. Jeg sendte dem derfor en mail (via online form) for tre dage siden. Hvor jeg spurgte om de ikke kunne sende en URL med et eksempel eller svare på om de kunne give nogen officiel dato på hvornår det så evt. vil gå i luften. Jeg venter stadigvæk på svar.

Jeg har lidt dårlige erfaringer med online forms (erstatning for e-mail), hvor man sender kommentarer og spørgsmål. Jeg synes ret ofte der aldrig bliver svaret, hvis der indgår et spørgsmål fra en. Andre der har samme erfaringer?

4 tanker om "Yahoo kører videre ad microformats sporet med fuld fart"

 1. Hej Søren,
  Jeg har været med til at oprette beta lab – som stadig er i beta. Jeg er ked af at vi ikke har svaret på din mail – men jeg har ikke fået den – der må være problemer med mailformularen. Det ser jeg på.

  Vi skriver at vi leger med Microformats – det gør vi rigtigt nok også – men har ikke lagt noget ud endnu (det skal først ind via et større cms system) – så måske vi skulle have ventet med at skrive om det på beta lab. Vi synes dog det kunne være sjovt at høre hvad I brugere synes om det, og høre om i har nogle forslag til ting I gerne ville have “microformatteret”.

  Udover hReview, har vi også set på hAudio til /musik.

  Hvornår der kommer noget ud på ydersiden som I kan se, kan jeg ikke rigtigt give et bud på – det afhænger af prioriteringer og kedelige ting som økonomi. Men jeg lover at det bliver beskrevet på beta lab når der sker nyt.

  Mange hilsner
  Simon, udvikler i DR Medieudvikling

 2. Hej Simon

  Tak for at give os insider viden vedr. DRs tiltag mht. microformats. Tak for omtale i din DR blog vedr. APML. Ser frem til at læse dit microformat indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *