New York Times – online kortpionerer

New York Times var blandt de første større medier, der fandt ud af benytte onlinekort (Google Maps mashups) til at værdiberige deres rejsesektion og nyheder. De startede i 2006 med, at på 3 dage at lave 1600 kort til deres online rejsesektion.

Samtidigt fik New York Times i 2006 Matt Gross til at rejse jorden rundt i 90 dage med en GPS’er og et kamera. Rejsebeskrivelsen blev selvfølgelig plottet ind på et Google Maps. Ekstra Bladet har to år senere lavet noget nær det samme med journalist Søren Møllers “Jorden rundt i 80 dage

Somewhere in Time dvdrip

“. I videoen nedenfor kan du høre om New York Times brug af onlinekort

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=szgA6JAmWTU[/youtube]

New York Times er også valgt som en fast “layers” i Google Earth (engelsk udgave) – Findes under Layers>Gallery> og sæt så et hak i “New York Times”. Alle artikler fra avisen og skrevet indenfor de sidste 2-3 uger kan her findes. Alle artikler er geotagget, og det er artikler der omhandler nyheder fra hele verden.

New York Times layers i Google Earth

Google Earth findes jo også i en dansk udgave. Nu melder spørgsmålet sig, hvem der evt. bliver det første danske medie, der får sådan en aftale i stand med at blive fast dansksprogede indholdsleverandør til geotagget artikler/nyheder? Som vi ser New York Times er blevet det for det engelske sprogområde.

Video er fundet via Google Maps ManiaMuppets from Space movie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *