Ved hjælp af elektronisk navigation – kan vi bestemme vores position

Google Maps

The Edge release

Akeelah and the Bee psp

(computer/pc version) har tilføjet en ny funktion (kræver FireFox 3.5 eller Chrome samt Google Gears installeret), som kan bestemme din position ud fra dit Wi-Fi signal eller via din IP-adressen. Oppe i venstre hjørne ved navigationsknapperne der et lille hvidt ikon.

navigationsknapper i Google Maps

Et klik på dette hvide ikon, og Google Maps leder efter hvor dit Wi-Fi signal eller IP-adresse befinder sig henne i verden. Google Maps spørger første gang du prøver funktionen, om du vil tillade et geografisk opslag. Hvis det lykkes at finde et geografisk punkt, så skifter ikonet til blåt samt zoomer kortet hen til stedet samt tegner en cirkel med et ikon. Se billede nedenfor af mit eget forsøg med denne nye funktion. Google har ramt galt ca. 25 meter.

Hvis du har prøvet Google Maps via mobiltelefon, så er ovenstående funktion (var allerede i luften i 2007) ikke den store nyhed vedr. at lave geografisk opslag af, hvor du befinder dig. Teknologien bag baserer sig på W3Cs Geolocation API Specification Legends of the Fall divx .

Via Google LatLong

En tanke om "Ved hjælp af elektronisk navigation – kan vi bestemme vores position"

  1. Pingback: microformats.dk » Bestem din position med Google Earth plugin og Google Gears

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *