Lidt historiske billeder fra Berlin i Google Earth

Berlin fylder en del i mediebilledet disse dage pga. 20 årsdagen for Berlinmurens fald. Google Earth er også hoppet med på Berlin bølgen, og har lagt lidt historiske billedelag af Berlin ind fra 1945 og 1953. Du starter Google Earth op, zoomer hen til Berlin. Dernæst klikker du på timeglas oppe i menuen og dernæst trækker i slidebaren hen til fx 1945.

slidebaren i Google Earth

Hvis du fx bevæger dig hen mod Tempelhof, så vil du kunne se Tempelhof Lufthavns området, hvor der kan ses en masse bombekratere (billedet er fra 19. marts 1945) lavet af De Allierede i 2. Verdenskrigs sidste fase.

Tempelhof Lufthavn

Nu kunne det også have været lidt mere interessant, hvis Google havde lagt billeder fra efteråret 1948 under Blokaden af Berlin, billeder fra 1961 hvor Berlinmuren bygges, 1989 før Berlinmuren rives ned, billeder fra 1990-91 hvor man river muren ned. På de nyeste billeder fra Berlin i Google Earth har man intet indtryk af, hvor Berlinmuren engang var. Det kunne jo løses ved lidt flere historiske billeder blev lagt ind fra Berlin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *