Danmarks 11 nationale cykelruter nu også i GPX format

Jeg lavede i januar måned de 11 nationale cykelruter (i alt 4.233 km) som KML filer. Jeg har opdaget i min webservers søgelog, at jeg får lidt søgninger på fraser i stil med følgende “nationale cykelruter gpx”. Så der er åbenbart også et behov for cykelruterne findes i GPX format (GPX kan indsættes i de fleste GPS’ere).

Jeg har nu opdateret listen nedenfor, så du kan hente frit og kvit (udgivet under en CC 3 licens) de 11 nationale cykelruter i KML eller GPX format (der er højdedata tilføjet i begge formater). Højre klik på hyperlinket til det ønskede format – vælg “Gem link som” og hent så ned på din computer.

 • Vestkystruten 560 km – 70 % asfalt – KMLGPX
 • Hanstholm – København 420 km – 80 % asfalt – KMLGPX
 • Hærvejsruten 450 km – 78 % asfalt – KMLGPX
 • Søndervig – København 310 km – 90 % asfalt – KMLGPX
 • Østkystruten 650 km – 90 % asfalt – KMLGPX
 • Esbjerg – København 330 km – 92 % asfalt – KMLGPX
 • Sjællands Odde – Rødbyhavn 240 km – 90 % asfalt – KMLGPX
 • Sydhavsruten (Rudbøl – Møn) 360 km – 95 % asfalt – KMLGPX
 • Helsingør – Gedser 290 km – 92 % asfalt – KMLGPX
 • Bornholm rundt 105 km – 90 % asfalt – KMLGPX
 • Limfjordsruten 610 km – 90 % asfalt – KMLGPX
 • Alle 11 cykelruter KML & GPX format i en zip fil (1 MB)

Jeg hører gerne, hvis du bruger ovenstående filer til et eller andet – Nedenstående billede viser Hærvejsruten ned igennem Jylland vist på Google Earth. Det er en cykelrute, jeg gad godt trampe igennem på et tidspunkt.

Hærvejsruten gennem Jylland

Teknisk note – Jeg har brugt det fantastiske online værktøj GPS Visualizer: Web interface to GPSBabel til konvertering af KML til GPX.

12 tanker om "Danmarks 11 nationale cykelruter nu også i GPX format"

 1. Pingback: microformats.dk » Danmarks 11 nationale cykelruter nu også i KML format

 2. Hvorfor er “hærvejen” (muligvis også de andre?) delt op i mere end 10 små bidder? Det er virkelig besværligt når den skal importeres på en enhed at det ikke bare er én rute…

 3. @Johan

  Vedr. opdelingen i småbidder, så stammer det fra Vejdirektoratet, som igen fra kommunerne har fået forskellige bider af ruterne – Desværre har VD sat disse ti småbider sammen i forskellige retninger – hvor nogle går nord>syd og andre den anden vej – så at klippe dem sammen til en stor fil i en retning noget nær umuligt – kæmpe arbejde.
  Det samme gør sig gældende for andre filer.

  Veddr. import af GPX synes ikke det er stort problem – jeg får da en stor visualisering vist

 4. Hej Søren
  Det er med stor glæde jeg ser du har lavet det sådanne, at vi kan hente div cykelruter i GPX format til vores cykelcomputer, jeg har og forsøger at hente dem ned, men feks når jeg har hentet alle 11 ruter og pakket dem ud og overført limfjordsruten til min Garmin Oregon 450 kan jeg kun se noget af ruten, jeg har kort over DK fra OSM på min computer, dette kort er jeg rigtig glad for, jeg håber du kan hjælpe mig. Når jeg henter denne rute alene – åbner den og vil flytte GPX filen ind i min computer hvordan skal jeg gøre dette – jeg ser kun en masse koordinater, på forhånd tak – venlig hilsen Jens Skakon, du er meget velkommen til at ringe til mig 24 26 28 86

  • Hejsa! Din garmin Oregon kan højst indeholde x antal punkter og en x-lang rute. Disse ruter er meget lange, gps’er og især garmin Oregon kan ikke klare alt den data der skal behandler.

   Løsning: Køb ny GPS, brug kort eller brug viewranger på telefonen.

 5. Fantastisk arbejde! Alle ruter ligger nu klar til at blive trampet. Kan i øvrigt stærkt anbefale Galileo offline maps. Har brugt app’en i seks lande, og den fungerer rigtig godt.

 6. Hej Søren.
  Tak for dit store arbejde.
  Jeg kan se at der stadig er liv her på siden – fint.

  Jeg har brugt GPSIES, gpx, tcx – osv i 7-8 år, med stor glæde.
  Både til vandre- løbe- og cykelruter.

  Dog kan jeg ikke indlæse de 11 ruter, hverken som gpx eller kml filer, der er konverteret.
  Jeg har forsøgt med zip filen, unzipped og forsøgt igen.
  Samme resultat.
  Oftest får jeg beskeden “ruten er allerede indlæst og låst af … (profilnavn)

  Er det muligt at gøre noget?
  Jeg er specielt int. i Hærvejen, i første omgang. – og vi ved jo at foråret kommer igen :-)

  • Hej Har kørt hærvejsløbe 2x godt nok på MTB 155km i 2015 og i 2016 de 165km. der kunne jeg hente alle ruter på hærvejsløbet hjemmeside.(når de blev offentliggjort)

   Det er et hårdt men fedt løb, der var en del fra klubben der kørte den lange (270km) på Racer og den tænker jeg også på i 2017….
   Link til Hærvejsløbet https://www.dgi.dk/haervejsloebet
   ruterne har jeg set på Bikemap god fornøjelse..
   S.K

 7. Hej. Glæden over at have fundet denne side gik med følgende meddelelse fra “https://dl.dropboxusercontent.com/u/4031522/nationalecykelruter/vestkystruten.gpx”
  brat til ende: “Datei nicht gefunden – Diese Datei befindet sich nicht mehr hier. Eventuell wurde sie verschoben oder ihre Freigabe wurde aufgehoben. ”

  Det undrer mig, da sidste kommentar er fra januar 2017. Det skulle glæde mig meget, hvis ruterne igen kommer online – eller er det under en anden adresse.

  Carl-Erik

 8. Hej,
  Jeg har downloaded Østkystruten til et program der hedder ViewRanger og brugt den på min mobiltelefon. Det fungerede perfekt, men telefonen bruger en del strøm så det er nødvendigt med en powerbank. Meget nemmere og mere overskueligt end min Garmin, som nu ligger i skuffen….

  Stor tak til Søren J for arbejdet med at at lave disse ruter i GPX. Det kniber åbenbart for de offentlige instanser at modernisere deres traditionelle cykelkort.

  Hilsen
  Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *