Sådan bruger du Google Maps API 3 til at vise OpenStreetMap

Hvis Google Maps API 3 er dit foretrukne værktøj til at lave kortmashups, så husk at OpenStreetMap laget er relativt nemt at kalde fra Googles API. Jeg har sat en lille OpenStreetMap demo op, hvor du kan gå ind i “Vis sidens kildekode” og se eksemplets opbygning.

Openstreetmap udsnit

Bemærk ude til højre i kortet er der en drop-down menu – til de mere kendte kort fra Google Maps universet. Så prøv ude i landområderne i Danmark at skifte i mellem kortene – her vil du sikkert se store forskelle, idet OpenStreetMap for Danmarks vedkommende er lidt bag ud med at få optegnet veje, POIs osv. Men her kan du så hjælpe ved at deltage i OpenStreetMap projektet.

Lidt nye facts om OpenStreetMap her på falderebet- i denne weekend rundede OpenStreetMap 300.000 oprettede bidragskonti. Hver time døgnet rundt bliver der lavet ca. 7000 rettelser/tilføjelser til OpenStreetMap verden over. I 2009 var tallet ca 3500 i timen. Så i sit sjette år har OpenStreetMap projektet stadigvæk fuld medvind med opgaven at kortlægge hele verden.

3 tanker om "Sådan bruger du Google Maps API 3 til at vise OpenStreetMap"

  1. Så vidt jeg kan se, er de heller ikke lykkelige for at man vold-bruger deres tile service af hensyn til ressourcerne (desværre), men opfordrer til, at man sætter sin egen tileserver op på Amazon EC2 og lignende.
    Men ellers fint med OSM laget!

  2. Hej Karl

    Tak for at nævne den manglende licens og links – troede at tiles serveren sendte den besked ud nede i højre hjørne – har nu fikset det som tekst nederst på siden – vedr. brugen af Tiles fra Mapnik – så skulle light brug (belastning) som fra mit eksempel være helt ok –

    Ved godt at hvis jeg har flere tusinde brugere per dag – at egen download af OSM hosting er på tale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *