Nu er det muligt at tegne veje og stier efter Bing Maps i Potlatch 2

(Artikelserie Dit og mit kort, 20). Jeg nævnte i sidste uge, at ved hjælp af Microsoft Bing Maps ville det snart blive muligt at indtegne veje og stier til OpenStreetMap projektet.

Nu er den mulighed endelig gået live her tirsdag aften. Hvis du har en OpenStreetMap konto, så kør din mus over “Edit” på OpenStreetMap siden. Du vil nu se tre muligheder for at redigere i OpenStreetMap (denne funktion her gik live i mandags). Vælg “Edit with Potlatch 2”

For at hente det nye Bing Maps lag frem, så gå i Potlatch 2 op under “Background” og rul ned og vælg “Bing”. Jeg har taget Enghaveparken på Vesterbro som et eksempel i nedenstående billede.


(Se stort billede her )

Kvaliteten i større byområder i Danmark er ganske god til at indtegne veje og stier efter Bing Maps. Bing Maps kortene for Danmark er fra 2008. Alt andet lige og efter at dømme på de første reaktioner på Twitter, så er der mange steder i verden, at det nye Bing Maps lag kan give et boom i mængden af nye geodata til OpenStreetMap projektet.

Jeg vender tilbage med mere information om Bing Maps laget og Potlatch 2 redigeringsværktøjet.

5 tanker om "Nu er det muligt at tegne veje og stier efter Bing Maps i Potlatch 2"

 1. Jeg har kigget i XML filen til Potlatch 2 – den er 100KB stor og lidt omfattende at oversætte alene. Håber der laves en PO edit fil – så flere kan arbejde på en dansk oversættelse.

  Men som du siger, der skal indhold ind – Jeg kan se flere steder i København så er Bing laget perfekt til at tegne flere stier ind

 2. Bing laget er nu også kommet til redigerings værktøjet JOSM.

  Se Email:
  Hi,

  thanks to fast development by Ian Dees, Bing imagery can now be used in JOSM.

  You’ll need the latest version of josm (3688)
  ( http://josm.openstreetmap.de/download/josm-snapshot-3688.jar )

  and an updated version of the slippy map plugin. Then go to Preferences (F12) > Slippy map and choose “Bing Aerial Maps” as Tile Source.

  Have fun!

  Sebastian

  PS: In case you don’t know, it’s up and running in Potlatch 2 for some time already.

  /Jens

 3. Pingback: microformats.dk » JOSM kan nu også vise Bing Maps laget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *