Fornemmelser for forår

(Artikelserie Dit og mit kort, 52). Efter 4 måneders hæsblæsende kortlægning med det 100% landsdækkende ortofoto lag fra Fugro, er foråret begyndt at trække i de danske OpenStreetMap frivillige. En imponerende lænestolsgeografiindsats hen over vinteren har givet ca. 40% vækst i antallet af nye vejstrækninger og stier i Danmark.

Nu det blevet tid til at områder som fx tætbeplantet sommerhusområder og skove ved selvsyn skal kortlægges, da disse områder ikke kan umiddelbart kortlægges ved hjælp af Fugro ortofoto. Cykler, fodtøj og GPSere er klargjort til, at crowdsourcinghæren rykker ud i det fri, og får frisk luft, motion og røde kinder.

Mit eget forårsprojekt er lys i Københavnsområdet, hvor jeg er startet på at kortlægge, hvor der er gadebelysning eller ej. De første ca. 3500 vejstrækninger i København og Frederiksberg er indtil videre blevet lagt ind i OpenStreetMap (interaktivt OpenStreetMap kort her). De gule streger er belysning og de sorte streger angiver, at der ingen belysning er.

Nu venter cykelture forude til kolonihaveområder, byens parker, og de store kirkegårde for at tjekke småstierne for belysning eller ej. Det er ret simpelt at beskrive i OpenStreetMap – Du highlighter en vejstrækning/sti og angiver dernæst med metatag “lit=yes” eller “lit=no” i de forskellige redigeringsværktøjer for OpenStreetMap. Min ambition med hele dette projekt er, at København bliver den første hovedstad i verden, hvor belysningen (ja/nej) for alle veje og stier er beskrevet i OpenStreetMap.

Du er selvfølgelig velkommen til at deltage i ovenstående projekt, skriv evt. hvilket område af København/Frederiksberg du vil tage ud at tjekke i kommentarfeltet nedenfor. Du kan fx kombinere det med en løbetur i Fælledparken eller gåtur i Botanisk Have o.s.v. Jo, flere vi er, jo hurtigere bliver projektet færdigt, plus at du får masser af frisk luft og motion oveni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *