Nu går våren gennem OpenStreetMap

(Artikelserie Dit og mit kort, 154). Foråret er kommet med fuld fart over os de sidste par dage, og dermed er det blevet tid for OpenStreetMap frivillige at udforske og indsamle geodata ude i marken. Året 2012 vil for OpenStreetMap Danmarks vedkommende byde primært på udfordringer i skovområder og strandområder, som ikke endnu er blevet så godt kortlagt. Selve det almindelige vejnet er så godt blevet dækket ind (99,77 % status i dag). Så gør cyklen forårsklar og gå på udforskning i landskabet med din GPS.

Jeg har selv fundet skoven ved Færgelunden ved Jægerspris, i fredags var der ingen skovveje og skovstier angivet i det område. Bevæbnet med GPS, madpakke og vanddunk, så gav første cykeltur på to timer ca. 15 km nye skovveje og skovstier i området. (direkte link her)

Hjemme igen var det ind med GPS filen (GPX format) i OpenStreetMaps GPX arkiv og ca. 1/2 times indtegning, så er Færgelunden allerede bedre dækket ind, end hvad du ser på Google Maps (GeoFabrik Map Compare link her).

Nu er Færgelunden ikke færdig endnu, jeg vil gætte på, at der er mindst er 15 km endnu, som skal udforskes, før vi har en 100 % dækning. Hvis du er MTB freak, så er området perfekt med masser af bakker, så kan du indsamle det sidste med din GPS, hvis jeg ikke selv får gjort det ved lejlighed. Og således kan man kombinere masser af frisk luft med noget nyttigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *