Frederiksberg er gået ultramapping

(Artikelserie Dit og mit kort, 158). For et år siden i OpenStreetMap var Frederiksberg Kommune godt nok dækket ind med alle veje samt de fleste småstier og nogle enkelte bygninger. De seneste par måneder her i 2012 er der gået ultramapping i den på Frederiksberg. Ultramapping betyder bare, at man går meget dybt ned i et hvert område mht. antal geografiske objekter. Jeg vil mene, at nu er mindst 99% af alle bygninger på Frederiksberg blevet indtegnet og næsten alle småstier og smutveje er også med nu.

Hvis vi ser området omkring Haveselskabets Have og Frederiksberg Kirke i GeoFabriks Map Compare (direkte link her), så er det tydeligt at OpenStreetMap har meget mere indhold i form af stinet og andre geografiske objekter.

Det samme gør sig gældende ved området ved Diakonissestiftelsen (direkte link her).

Hvad der så er den mest imponerende ting på Frederiksberg er, at de fleste porte og havelåger ind til fx baggårde også er blevet indtegnet. Se fx området ved Langelands Plads (direkte link her) – Se efter det lille ikon med to vandrette streger og så en stråstreg hen over.

Vi kipper med flaget for den store indsats på Frederiksberg. Og nej Frederiksberg er ikke færdig endnu, der er altid endnu flere geografiske objekter og metatags, man kan forbedre et område med.

Frederiksberg er ikke enestående i OpenStreetMap regi. Du kan selv være med i din egen by, landsby eller på småøerne og gøre det samme. Det hele er bare et spørgsmål om antal frivillige og folk med lokalkendskab. Hvis vi så skal sætte en standard og målsætning vedr. et ultramappings niveau i OpenStreetMap Danmark regi, så er Berlin det vi kan stræbe efter. Berlin er helt klart den bedst kortlagt storby i OpenStreetMap. Du kan fx se “Mindesmærket over Europas myrdede jøder” i Berlin (link til interaktivt kort her), hvor hver eneste betonklods er blevet kortlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *