Første fase af kortlægning af flygtningelejre på Afrikas Horn overstået

(Artikelserie Dit og mit kort, 163). I mandags startede HOT (Humanitarian OpenStreetMap Team) og U.S. Agency for International Development et 2×24 timers kortlægningsprojekt af 11 flygtningelejre på Afrikas Horn. U.S. Agency for International Development havde skaffet (købt) nyere satellitbilleder fra områderne, der så kunne tegnes vektordata ud fra. HOT har så stået for det praktiske med at skaffe OpenStreetMap frivillige fra verden over til lidt lænestolskortlægning samt at håndtere workflowet.

Nu ser der fx sådan her ud ved Hagadera flygtningelejren i Kenya i OpenStreetMap kontra Google Maps for samme område. (Kig lidt rundt på GeoFabriks Map Compare for at sammenligne). Der er væsentligt mere indhold og geodata i OpenStreetMap nu.

Det var så første fase. Anden fase er, at U.S. Agency for International Development skaffer kontakt til nødhjælpsarbejdere i områderne. Disse skal så registre alt det man ikke kan se fra et satellitbillede – Det kan være oplysninger om sanitære forhold, læger, skoler, nødhospitaler osv.

Flere og flere nødhjælporganisationer har fået øjnene op for, at HOT er en samarbejdspartner, som kan få tingene til at ske. Det kan fx være som krisekortlægning under jordskælvet i Haiti. Eller som da International Røde Kors købte satellitbillede over Walikale i Demokratiske Republik Congo. Walikale er et område International Røde Kors arbejder i, og fik via HOT (dermed OpenStreetMaps database) og nogle lokale folk fik skabt et helt nyt vektordata baseret kort over området.

Desværre er der ikke endnu nogen danske nødhjælpsorganisationer eller u-landsprojekter søsat af den danske stat som har fået øjnene op for, at OpenStreetMap kunne være en god partner i at få skabt et helt dugfrisk kort i de områder de opererer i.

En tanke om "Første fase af kortlægning af flygtningelejre på Afrikas Horn overstået"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *