Hvor mange har det samme husnummer som dig?

(Artikelserie Dit og mit kort, 166). Bor du i nummer 19?, så deler du husnummer med 33.117 andre adresser i Danmark. Husnummer 4 er det mest benyttede husnummer i Danmark med 72.256 stk. Hvilket jeg selv troede ville være husnummer 1 eller 2, som blev brugt mest i Danmark.

Som en feature og gestus fra OpenStreetMap Danmark udgiver vi en optælling af alle husnumre fra de ca. 2,3 millioner danske adresser. Du kan se optællingen i dette her Google regneark (eller download regneark i ods format her).

Så hvis du kan få lokket din borddame/herres husnummer ud til en finere middag, så kan du lige tjekke regnearket ud i din smart phone. Det må da give noget street credit lige at nævne “Vidste du at der er ca. 13.185 adresser i Danmark med husnummeret 42 lige som dit?”

Vi fortsætter lige lidt mere i husnummershowet – Der er 15 husnumre i Danmark som indeholder “666”, og da vi har med åbne frie geografiske data at gøre, er det en smal sag at eksportere disse 15 stk. fra OpenStreetMaps database til en KML fil. Denne KML fil kan du så se disse 15 steder i fx Google Earth. Der er ingen kirke eller præstegård som har 666 som husnummer.

Nu har Google Street View bilen været forbi nogle af disse 666 husnumre. Fx i nedenstående Street View er det “Grenåvej 666” ved Århus.


Vis på stort kort

Ideen med ovenstående husnummersjov er, at se OpenStreetMap som en geografisk database, og ikke kun som et kort. En gratis geografisk database, hvor du kan gå på jagt efter hvilket som helst objekt(er), mixe det, remixe og dele det igen under en fri licens. Mangler der så nogle geografiske data i dit lokalområde, så kan du selv være med til at skabe disse data som frivillig i OpenStreetMap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *