EUs nye åbne datapilotprojekt i Afrika

(Artikelserie Dit og mit kort, 184). I disse uger er EU ved at starte EUROSHA (European Open-Source Humanitarian Aid) projektet op i samarbejde med HOT (Humanitarian OpenStreetMap Team). Man søger i den forbindelse 18 unge under 26 år fra hele EU, som efter et kursus i hvordan geodata lægges ind i OpenStreetMaps platform, skal udstationeres 1/2 år i et af følgende afrikanske lande Burundi, Chad, Kenya eller Den Centralafrikanske Republik.

EU søger også 2 lokale studerende i hvert af disse afrikanske lande. Ideen er så, at lokale skal kobles på kortlægningsprojekterne. I første omgang er det studerende fra de respektive landes tekniske universiteter, som vil blive undervist i OpenStreetMap. Senere vil lokale også blive inddraget, hvis der bliver tid og overskud i at sætte dette i gang.

Det er en glæde at læse EU har valgt OpenStreetMap som platform, og ikke er gået deres egne veje med ny platform og en lukket verden. Man kan kun håbe på, at data pilotprojektet bliver en succes for EU.

Desvære for danske studerende/interesserede unge i ovenstående projekt, så er kravet om flydende fransk og engelsk sprogkundskaber nok en større forhindring. Jeg tror, at det vil være svært at finde nogen danske unge i GIS, geografi, kulturgeografi området som er helt hjemme i disse to sprog på en gang. Men er så en eneste stående chance for de unge som bliver udvalgt og et kæmpe plus at kunne skrive på ens CV.

Du kan se se en liste af HOT samarbejdspartnere her, som tæller Verdensbanken, FN, Internationalt Røde Kors, Australiens udviklingsfond. Desværre har ingen danske hjælpeorganisationer begyndt på noget samarbejde med Humanitarian OpenStreetMap Team endnu eller selv er begyndt direkte i OpenStreetMap at kortlægge i de områder de opererer i , men det kan jo komme


(Billede – HOT undervisning fra Haiti)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *