Ekstra information om OpenStreetMap Workshop på Open Data Day

Fik du læst mit forrige indlæg om OpenStreetMap kursus på Open Data Day og har lyst til at deltage? Jeg bringer lige lidt mere information om selve dagen her.


(Billede – Medenine Tunesien – Kilde : Bing)

Jeg har udvalgt følgende 4 byer, som vi kan lave lidt OpenStreetMap kortlægning i. (Hyperlinket fører til OpenStreetMap kortet for byen)

Grunden til at jeg har valgt områder, der ikke er så godt kortlagt (endnu) i OpenStreetMap er, at give jer nye OpenStreetMap frivillige et indblik i hvilken stor opgave, det er at lave et globalt digitalt verdenskort. Ingen har lavet denne enestående bedrift dette endnu.

Vi kan her sammenligne Europa (frem til Ural-Bjergene) og Afrika i OpenStreetMap set ud fra datavolumen. Europa er ca 26 gange større end Afrika i datavolumen. Da Afrika er ca. 3 større i areal end Europa, så bliver forskellen 78 gange. Så der er masser arbejde de næste par år, der venter forude. Betragt dette kæmpe arbejde som en slags SimCity computerspil. I stedet for at opbygge en kunstig verden, så er det en geografisk model af den fysiske verden, du opbygger som OpenStreetMap frivillig. Der er allerede en million andre i verden der gør dette.

Der er indtil videre 4 erfarne OpenStreetMap frivillige, der dukker op i morgen i Rigsarkivet i Harsdorff-salen, Tøjhusgade 1, kl. 13:30 (kort her) . Så der vil være masser af hjælp/tips, når I efter en kort introduktion slippes løs i OpenStreetMap universet.

Som en god optakt til OpenStreetMap kursus og Open Data Day begivenheden, så tag et kig på Tim Berners-Lee (2010) videoen, som på 5 min. fortæller om åbne data. OpenStreetMap bliver nævnt flere gange.

En tanke om "Ekstra information om OpenStreetMap Workshop på Open Data Day"

  1. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if
    you get a lot of spam remarks? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend?
    I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *