Bibliotekerne bruger åbne kort

I går var jeg rent tilfældigvis inde på Frederikssund bibliotekernes liste over kommunens biblioteksfilialer, her opdagede jeg at der blev brugt OpenStreetMap (mapnik designet) som basiskort (se billede nedenfor)
DDB CMS kortmodul

Jeg tweetede den opdagelse ud, og Thor Dekov Buur svarede hurtigt tilbage at de 55 kommuner der er med i Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) CMS sammenarbejdet har mulighed for at opsætte et kortmodul (der benytter OpenStreetMap lag) med kommunens biblioteksfilialer vist på et kort hurtigt. Se fx Viborg og Rudersdal DDB CMS kortmodul brug.

Den største fordel bibliotekerne har ved at benytte et OpenStreetMap baseret kortlag er at der ikke pludselig dukker en masse lokale reklamebaseret ting op på kortet. De undgår derved diskussionen om at danske biblioteker bliver beskyldt for at hjælpe store kortproducenter med at tjene penge på lokalitets baseret services (LBS).

4 tanker om "Bibliotekerne bruger åbne kort"

  1. Burde der ikke være et “copyright: OpenStreetMaps bidragsydere” (eller hvordan det nu lyder) i nederste højre hjørne af de kort, i stedet for blot “Leaflet|OSM Mapnik”?

  2. Jo – et ” © OpenStreetMap og bidragsydere” ville være godt som tekst. Jeg ser lige om jeg kan e-mail en sys-udvikler hos dem

    • Jeg har sendt en mail til til DDB nu, men vedk. er nok på ferie siden jeg intet har hørt.

      Skal ikke sige hvorfor WP kommentar-email ikke virker – kigger lige i opsætning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *