Nu over 3 millioner Mapillary billeder i Danmark

I august 2015 ramte de danske Mapillary bidragsydere 1 million crowdsourcet billeder. Nu 10 måneder efter her i dag har de ramt over 3 millioner crowdsourcet billeder.

Mapillary juni stats

Vi tager et kig bag tallene for Danmark. Men her først nogle nøgletal her kl. 11:00 d. 7. juni 2016.

 • 3002026 crowdsourcet Mapillary billeder
 • Der har været 261 bidragsydere i alt
 • I gennemsnit har de indsamlet 11502 billeder
 • Første kvartil er 19 billeder blandt de 261 bidragsydere
 • Medianen er 147 billeder
 • Tredje kvartil er 887 billeder blandt bidragsyderene

Nu er de 3002026 Mapillary billeder ikke ligeligt fordelt i Danmark. Hvis vi deler op i de 5 regioner før vi følgende tal for antal indsamlet billeder

 • Region Nordjylland 55837 (1,86 %)
 • Region Midtjylland 1339804 (44,63%)
 • Region Syddanmark 314012 (10.46%)
 • Region Hovedstaden 1174692 (39,13 %)
 • Region Sjælland 117679 (3,92%)

Region Midtjylland er der, hvor der indsamlet flest Mapillary billeder (44,63% af alt i Danmark), mens Region Nordjylland er sidste pladsen med kun 55837 (1,86 % af alt i Danmark). Nu afhænger disse regionsplaceringer i den grad af, hvor Danmarks Top 10 Mapillary bidragsydere bor. Disse 10 personer har bidraget med 2587964 billeder ( 86,2% af alle Mapillary billeder i Danmark). Toblers første lov om geografi er i den grad gyldig her, det nære er det mest vedkommende.

Mapillary juni stats

Dette er et her og nu status billede, og som i mange VGI (Volunteered geographic information) projekter kan ting ændre sig hurtigt, hvis der nogen der tager teten. Se fx Lesotho i OpenStreetMap regi. Lesotho var dårligt kortlagt for 2 år siden, men er nu det bedst kortlagte land i Afrika og slår flere europæiske lande. Denne indsats har kun været muligt fordi der er blevet bygget et stærk community op om den indsats.

Så det kan være næste gang, at jeg laver en talstatus på Mapillary i Danmark, at Region Nordjylland er i toppen. Det er kun spørgsmål om nogen tager sig sammen i området.

Nå, ja har du fået prøvet Mapillary app?

NB – Hvis du er interesseret i tal og fakta for andre lande, så tjek dette online regneark ud og klik så på det land du ønsker at vide noget om.

En tanke om "Nu over 3 millioner Mapillary billeder i Danmark"

 1. For et par dage siden foretog jeg en “generel oprydning” (i mangel af et bedre udtryk) dækkende Jægerspris og allernærmeste omegn (se http://www.openstreetmap.org/changeset/39824665. Hen imod slutningen af sessionen kom jeg for skade at slå mapillary laget til, med det resultat at min stakkels JOSM fik mere end rigeligt at tygge på og at det kun med nød og næppe lykkedes mig at redde mit arbejde. Dette er ikke sket andre steder og jeg vil indtrængende bede om at man afholder sig fra at opfatte Mapillary som en simpel konkurrence om hvem der producerer flest billeder, således som du tilsyneladende gør det i dette område, da det blot vil ende med at gøre værktøjet nærmest ubrugeligt. I et tilfælde som dette hvor der er så voldsomt mange billeder på et forholdsvist begrænset område vil jeg mene at der med fordel kan tyndes ganske væsentlig ud i de eksisterende billedsekvenser. Fra mit perspektiv vil jeg sætte stor pris på at man ikke ukritisk uploader revl og krat, men tænker lidt over hvor der egentlig er behov for flere billeder og lidt mere i kvalitet fremfor kvantitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *