Lav et statisk Google Maps (fast billedeformat) med stedmarkør og evt. med en linje på.

Denne generator gør brug af Google Static Maps API v2. I stedet for at indsætte det sædvanlige interaktive Google Maps, hvor du kan zoome ind/ud og flytte rundt, så gør Google Static Maps API brug af et fast billede (kortudsnittet), som kaldes op via en URL. Dennne URL indsættes i HTML elementet <img> . Google Static Maps API v2 indlæses hurtigere (nyttigt til mobiltelefoner), og er velegnet til, hvis du kun har et enkelt punkt at vise på et kort.

1) Indsæt stedmarkør lokalitet, kortets udseende samt evt. linje


Sådan indsættes en stedmarkør:

Søg efter den ønskede adresse i søgefeltet nedenfor og klik på "Indsæt stedmarkør her" knappen. Hvis markøren ikke passer helt korrekt, så kan du med musen trække den hen til det ønskede sted.


Ændring af kortets udseende

Klik på den type af kort du vil bruge oppe i højre hjørne af Google Maps (kortet nedenfor). Brug zoom ind og ud kontrolknapperne i venstre side for det ønskede område.


Tilføj evt. en linje:

Du kan evt også klikke på kortet for at angive et startpunkt for en linje. Klik derefter flere gange for at opbygge en linje.2) Opsætning af størrelse samt forhåndsvisning af Google Maps

Kort Bredde (max. 640 px): Højde (max. 640 px):
Stedmarkør Størrelse: Farve Bogstav og tal:
Linie Farve: Alpha: Linjebredde:
Gem markører som adresser, ikke koordinater (output vises i URL'en).
Zoom automatisk ind for tilpasning af alle lag.


3) Genereret URL

Google Static Maps API kræver, at du har en gratis API nøgle tilknyttet din Google konto og har angivet en URL-sti til dit webdomæne. Du kan få en Google Maps API her, og tilføje denne som værdi i "&key=" parameteren i URLen nedenfor.


Opsætning af billedet

Du skal nu indsætte den ovenstående generet URL i img elementet og dermed kalde det ønskede billede frem. Husk også at få Din Google Maps API nøgle tilføjet i enden.

<img src="GENERERET_URL" alt="alt teksten her" />

Generatoren lavet af Søren Johannessen - Bygger på Static Map Wizard v2 - CC - 2009